Våra ambassadörer

Lisa Nordén

Få idrottare har varit lika betydelsefulla för sin sports framfart som Lisa Nordén. OS-silvret i London 2012 och det efterföljande Bragdguldet var gnistan som fick triathlonsporten att explodera i Sverige. 

– Det är en stor ära för mig. Det är en tävling som ligger mig varmt om hjärtat, inte minst med tanke på segern 2012 och dessutom är Stockholm min hemstad, säger Lisa Nordén.

Vattenfall World Triathlon Stockholm är en VM-deltävling men också ett lopp för motionärer där förra årets upplaga blev helt fullbokad med 4500 deltagare.

– Det är häftigt att tävlingen växt sig så stor och bekräftar verkligen att triathlon blivit en folksport. Som ambassadör kommer stötta utvecklingen och hjälpa tävlingen att växa ytterligare. Jag vill få så många som möjligt att ta chansen och uppleva sporten triathlon – inte minst i Vattenfall World Triathlon Stockholm, fortsätter Nordén.
 

Läs mer om Lisa Nordén och hennes tävlingar på: lisanorden.se 

Shahrzad Kiavash

Shahrzad Kiavash representerar det absolut bästa med triathlonsporten – vilja, mod och framförallt glädje. För tre år sedan tvingades hon amputera sina ben efter att ha drabbats av en sjukdom som nästan tog hennes liv. Sommaren 2015 genomförde hon Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Här kan du läsa berättelsen om Shahrzads resa mot sin första triathlontävling.

– Det är en ära utan dess like att få vara ambassadör för tävlingen. Ibland tror jag knappt att det sant och måste nypa mig själv. Vi har så många fantastiska triathleter i Sverige och att just jag får den här chansen betyder så mycket. Dessutom är triathlon en sport som blivit väldigt populär under en relativt kort tid, intresset för sporten är väldigt stort och större lär det även bli, säger Shahrzad.

I sin ambassadörsroll kommer Shahrzad arbeta med att lyfta triathlon som Sveriges nya folksport och inspirera fler motionärer att pröva på.

– Jag hoppas kunna visa för andra som går i triathlontankar att detta är en sport för alla, även om man inte är på elitnivå. Triathlon är en stor utmaning men en väldigt rolig sådan och är man sugen tycker jag att man definitivt ska ge det en chans, oavsett vilka förutsättningar man har. Kan jag så kan alla!