Våra ambassadörer

Lisa Nordén

Få idrottare har varit lika betydelsefulla för sin sports framfart som Lisa Nordén. OS-silvret i London 2012 och det efterföljande Bragdguldet var gnistan som fick triathlonsporten att explodera i Sverige. 

– Det är en stor ära för mig. Det är en tävling som ligger mig varmt om hjärtat, inte minst med tanke på segern 2012 och dessutom är Stockholm min hemstad, säger Lisa Nordén.

Vattenfall World Triathlon Stockholm är en VM-deltävling men också ett lopp för motionärer där förra årets upplaga blev helt fullbokad med 4500 deltagare.

– Det är häftigt att tävlingen växt sig så stor och bekräftar verkligen att triathlon blivit en folksport. Som ambassadör kommer stötta utvecklingen och hjälpa tävlingen att växa ytterligare. Jag vill få så många som möjligt att ta chansen och uppleva sporten triathlon – inte minst i Vattenfall World Triathlon Stockholm, fortsätter Nordén.
 

Läs mer om Lisa Nordén och hennes tävlingar på: lisanorden.se 

Shahrzad Kiavash  

Shahrzad Kiavash representerar det absolut bästa med triathlonsporten – vilja, mod och framförallt glädje. För tre år sedan tvingades hon amputera sina ben efter att ha drabbats av en sjukdom som nästan tog hennes liv. Sommaren 2015 genomförde hon Vattenfall World Triathlon Stockholm.

Här kan du läsa berättelsen om Shahrzads resa mot sin första triathlontävling.

– Det är en ära utan dess like att få vara ambassadör för tävlingen. Ibland tror jag knappt att det sant och måste nypa mig själv. Vi har så många fantastiska triathleter i Sverige och att just jag får den här chansen betyder så mycket. Dessutom är triathlon en sport som blivit väldigt populär under en relativt kort tid, intresset för sporten är väldigt stort och större lär det även bli, säger Shahrzad.

I sin ambassadörsroll kommer Shahrzad arbeta med att lyfta triathlon som Sveriges nya folksport och inspirera fler motionärer att pröva på.

– Jag hoppas kunna visa för andra som går i triathlontankar att detta är en sport för alla, även om man inte är på elitnivå. Triathlon är en stor utmaning men en väldigt rolig sådan och är man sugen tycker jag att man definitivt ska ge det en chans, oavsett vilka förutsättningar man har. Kan jag så kan alla!

Time for Ghana - Jenny & Elin

Jenny Grip och Elin Ekerheim driver initiativet Time for Ghana där de genom olika insamlingar samlar ihop pengar för att stötta föräldralösa barn och familjer i Ghana. Att kombinera idrott med välgörenhet är en utav deras största drivkrafter. Deras målgrupp att hjälpa är barnhemsbarn samt utsatta familjer på Ghana landsbygd. En del i Time for Ghanas insamlingar består av att Jenny & Elin deltar på olika motionslopp och låter sina följare i deras sociala medier tippa sluttiden på deras lopptider. Pengarna swishas in utav de som tippar och går oavkortat till Time for Ghanas insamlingar. 

- Time for Ghana startades 2012 med en ambition att visa att DU och JAG kan förändra och att varje krona gör skillnad. Jag besökte Ghana första gången 2011, tillsammans åkte vi över 2014 och vi kommer inom en snar framtid åka tillbaka för att följa upp och starta upp nya projekt, säger Jenny. 
- Sedan 2012 har vi samlat ihop 500 000:- Vi har korta, långa och pågående insatser där varje krona oavkortat går till projektet som vi tillsammans driver helt ideellt på vår fritid. Vi logisterar, följer upp och utvärderar varje insamling. Med personal på plats i Ghana som vi har daglig kontakt gör att samarbetet blir tätt och hela tiden kvalítetssäkrat. Vårt mål är att peppa andra, smitta av vår energi och sprida kärlek, fortsätter Elin. 

Vad ser ni mest fram emot med ert ambassadörskap för IRONMAN/Vattenfall World Triathlon Stockholm.

2017 är vår comeback, från nyblivna mammor till IRONMAN!!!!! Med god planering, förberedelser, träning, coachning och pepp ser vi att vi har goda möjligheter att klara målet att . Vi har full respekt för loppet och dess innebörd och kommer helhjärtat göra vårt bästa. Vi har aldrig brutit något lopp och det är inte vårt mål även denna gång. Vår styrka är att vi aldrig dippar samtidigt, vi är starka på olika sätt och som ett gammalt gift par armkrokar vi oss fram.  När vi i Kalmar 2018 växlat från cykling till löpning kommer pannbenet plockas fram och då finns ingen återvändo, sida vid sida ska vi kriga in i mål

- En ambition vi har inom triathlon är att vi hoppas att fler tjejer vågar testa på Triathlon och liknande träningsformer.Tjejer lockar tjejer och förhoppningsvis kan vi dra med oss några fler. Vi brinner för att smitta vårt engagemang, alla kan delta och vara med. Med små medel och gemensamma krafter kan vi göra stor skillnad tillsammans! 

*

Läs mer om Time for Ghana på: 
Hemsida: http://timeforghana.se/
Instagram: timeforghana 
Facebook: Time For Ghana