Lisas huvudmål är huvudstaden

18 July, 2017

Lisas huvudmål är huvudstaden

Triathlon är idag en utav Sveriges snabbast växande sport. Få idrottare har varit lika betydelsefulla för sin sports tillväxt som Lisa Nordén. Att hennes huvudfokus i år är Vattenfall World Triathlon Stockholm den 26 augusti i Stockholm går det inte att ta miste på.

Lisa är triathleten som med sitt OS-silver i London 2012 fick svenska folket att få upp ögonen för triathlon både på hemmaplan men också på den internationella arenan. Lisa Nordén är sedan flera år tillbaka ambassadör för Vattenfall World Triathlon Stockholm som går av stapeln den 26-27 augusti och trots en mycket intensiv och välfylld tävlingskalender i år så har hon ett tydligt huvudmål: – Att få tävla på hemmaplan på Vattenfall World Triathlon Stockholm är min absoluta höjdpunkt i år, säger Lisa Nordén.

Med en redan gedigen tävlingssäsong i bagaget med bland annat deltagande och fina prestationer på IRONMAN 70.3 Mallorca, ITU Calgliari World Cup, Kraichgau Triathlon Bundesliga samt ett individuellt SM-guld i tempocykling i slutet utav juni, så känner sig Lisa starkare än på mycket länge, både fysiskt och mentalt. – Under mina tidigare tävlingsår så valde jag ofta att köra på som vanligt även om kroppen sa nej. Jag har haft lite problem med en grinig hälsena sedan i höstas med har nu blivit mycket bättre på att lyssna på min kropp när den säger ifrån. Tidigare kunde jag uppleva en frustration i att jag visste att jag hade en kropp som egentligen kunde simma, cykla och springa mycket fort, men på grund utav diverse skador inte kunde göra det. Frustrationen har jag idag vänt till något positivt i form utav en självsäkerhet och ett lugn, ett lugn som säger till mig och min kropp att den vet att den kan prestera när det väl gäller, säger en förväntansfull Lisa inför stundande tävling på hemmaplan i Stockholm.

Fokus på Vattenfall World Triathlon Stockholm

Den 26 augusti förväntas över 20.000 åskådare att besöka Stockholms gator för att se Lisa Nordén tävla på hemmaplan i Vattenfall World Triathlon Stockholm tillsammans med världseliten inom triathlon. Dagen efter, den 27 augusti, är det sedan dags för motionsklasserna att inta samma tävlingsbanor som världseliten. Vattenfall World Triathlon har sedan starten år 2012 legat henne varmt om hjärtat men det är en revanschsugen Lisa som står på startlinjen i år.
– Jag har tyvärr haft en stor dos otur just kring datumen för Vattenfall World Triathlon Stockholm tidigare år och år 2013 var senaste gången jag fick uppleva denna triathlonfest på hemmaplan. År 2014 satte en stressfraktur stopp för mitt deltagande, år 2015 fick jag ett virus och förra året krockade det med ett höghöjdsläger inför OS i Rio de Janeiro, så jag är mer laddad än någonsin förr, säger Lisa. Minnena ifrån 2013 består och det fantastiska publikstödet och den vackra tävlingsbanan är två utav de saker ifrån tävlingen som Lisa minns väl.
– Det är en fantastisk förmån att få tävla i den miljö som tävlingen går av stapeln i. Man springer och cyklar verkligen i centrala Stockholm och Gamla stan! Det är inga längre raksträckor och det är en mycket rolig samt omväxlande bana. Publiken i Stockholm är verkligen något utöver det vanliga och peppar deltagarna på ett sätt som jag sällan upplever i andra städer runt om i världen, säger Lisa om sin hemstads arena.

Målsättningar

Lisa är ödmjuk inför konkurrensen hon kommer att möta på startlinjen på Vattenfall World Triathlon i augusti och ibland hennes främsta konkurrenter så håller hon ett extra öga på Flora Duffy ifrån Bermuda, förra årets vinnare utav 2016 ITU World Triathlon Serien. – Flora har gjort starka prestationer under 2017 och hon är otroligt stark i både simning och cykling men det är också de grenarna som jag har utvecklats otroligt mycket i de senaste månaderna så jag är på plats för att ge henne en svår match, avslutar en mycket laddad Lisa Nordén.