Shahrzad - ambassadören

18 May, 2015

Shahrzad - ambassadören

Shahrzad Kiavash representerar det absolut bästa med triathlonsporten – vilja, mod och framförallt glädje. För tre år sedan tvingades hon amputera sina ben efter att ha drabbats av en sjukdom som nästan tog hennes liv. Nu gör hon sig redo för Vattenfall World Triathlon Stockholm den 23 augusti. Vattenfall World Triathlon Stockholm är oerhört glada och stolta över att presentera Shahrzad som ambassadör för Sveriges största triathlon.

Här kan du läsa berättelsen om Shahrzads resa mot sin första triathlontävling.

– Det är en ära utan dess like att få vara ambassadör för tävlingen. Ibland tror jag knappt att det sant och måste nypa mig själv. Vi har så många fantastiska triathleter i Sverige och att just jag får den här chansen betyder så mycket. Dessutom är triathlon en sport som blivit väldigt populär under en relativt kort tid, intresset för sporten är väldigt stort och större lär det även bli, säger Shahrzad.

I sin ambassadörsroll kommer Shahrzad arbeta med att lyfta triathlon som Sveriges nya folksport och inspirera fler motionärer att pröva på.

– Jag hoppas kunna visa för andra som går i triathlontankar att detta är en sport för alla, även om man inte är på elitnivå. Triathlon är en stor utmaning men en väldigt rolig sådan och är man sugen tycker jag att man definitivt ska ge det en chans, oavsett vilka förutsättningar man har. Kan jag så kan alla!

Den 23 augusti står Shahrzad beredd på startlinjen vid Stadshuset. Hon kommer delta i Vattenfall World Triathlon Stockholms Olympiska distans (1,5 km simning, 40 km cykling och 10 km löpning).

– Jag hoppas på fint väder framförallt, härlig stämning och bra stöd från publiken. Det ska bli fantastiskt att göra loppet i vår fina huvudstad bland de vackra byggnaderna och smågatorna i Gamla Stan. För min egen del hoppas jag att gå i mål på en bra tid som jag kan känna mig nöjd och stolt över. Jag ska kämpa allt vad jag har men också se till att njuta och förvalta alla känslor hela vägen till mållinjen, säger Shahrzad.

Den 21 maj bjuder Vattenfall World Triathlon Stockholm in till den första i en rad av gratis träningskvällar inför tävlingen i augusti. Platsen är Huvudstabadet i Solna och då kommer Shahrzad vara på plats för eventuella intervjuer och fotografering från 18:00 (kontakta oss i förväg.)


Kontakt:

Petter Ericson Hållénpressansvarig Vattenfall World Triathlon Stockholm

076 010 4200

pericsonhallen@lagardere-unlimited.com

 

Shahrzad Kiavash

triathlonshahrzad@gmail.com

http://shahrzad.nu/

Pressbilder hittar ni här.